2005 – De familie Bale……en het plooirokmysterie

                                                                                                De familie Bale……en het plooirokmysterie

bale

Oma komt een weekendje logeren, en ze maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om haar nieuwe vriend aan de familie voor te stellen.
Deze Oom Koos heeft niet alleen een schitterende Porsche, maar ook een  medicijnneurose. Bang om ooit ziek te worden slikt hij tegen elk denkbare ziekte of kwaal een pilletje ter preventie.

Als hij zich later vergrijpt aan een zwaar kalmerend middel, blijkt hij dit wel degelijk nodig te hebben, want er is een exemplaar van een uiterst giftig uitheems diersoort, waarover Diane zich heeft ontfermd, in zijn pantalon gekropen.

Oom Koos wordt inderdaad zeer kalm van het middel. We mogen wel zeggen iets te kalm, want uiteindelijk zit hij dood in de stoel. Als de familie net van de eerste schrik bekomen is, dreigt oma door een zekere inspecteur Lampe te worden gearresteerd wegens moord, omdat er op het lichaam sporen van rattengif zijn aangetroffen.
bale4 bale3 bale2

Oma’s zuster, tante Truus uit Doetinchem zit de zaak behoorlijk te verzieken door te verklaren dat zij dat rattengif in opdracht van haar zuster bij de boer’nbond heeft moet’n koop’n. Een ding blijft voor de politie een mysterie. Op de pantalon van Oom Koos zijn honderden vezels gevonden van een plooirok, terwijl oma er geen enkele blijkt te bezitten……

bale5 bale6 bale7

Regie: Els Kwakman     Regie-Assistent: Tineke Brink
Rolverdeling:
Vader Bale – Jan Peters
Moeder Bale – Marga Biesma
Diane Bale – Renate Nijland
Petra Bale – Astrid Bosch
Oma – Tiny Zwepink
Oom Koos – Alfons Augustijn
Tante Truus – Grady Benschop
Inspecteur Lampe – Gerard Beuvink

bale9 bale8