2018 – De gouden theepot

Update 3 Februari 2018

 

Binnenkort spelen wij de klucht ´De gouden theepot´ van D.J. Eggengoor ook bekend onder de titel ´Vuur in de berrestee´.


 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zal plaatsvinden op de volgende data;

Vrijdag 6 April – aanvang 20:00  

Zondag 8 April –  middagvoorstelling aanvang 14:30 

Vrijdag 13 April – aanvang 20:00 

Zaterdag 14 April – aanvang 20:00

Vrijdag 20 April – aanvang 20:00

Bestel uw kaarten op tijd om teleurstelling te voorkomen……VOL = VOL

Locatie:

Muziekschool De Sleutel

Diepenbrocklaan 41, 7582 CX Losser

Ga om kaarten te reserveren naar de pagina Kaartverkoop, de Facebookpagina of reserveer telefonisch via 053-5381489 of 053-5360769.

Over het stuk…….

De klucht wordt gespeeld in de Twentse taal en is bewerkt en geregisseerd door Gerard Beuvink.

Dit hilarische verhaal speelt zich af op de welvarende boerderij ´Ora et Labora´ (bid en werk). De welgestelde ziekelijke boer Willem Wolderink (Jan Peters) heeft het werk niet uitgevonden en vertoeft meer in de bedstee dan op het land. Zijn ingebeelde kwaaltjes zorgen voor de nodige wrevel bij zijn hard werkende dochter en enige erfgename Aaltje Wolderink (Leonie Peters), die samen met de oude trouwe knecht Hendrik Wassink (Sieb Meijer) de boerderij op de been houdt.

Als plotseling de gehaaide projectontwikkelaar Bastiaan Wolf (Mark Welman) verschijnt met in zijn kielzog de geheimzinnige russische  Natasja (Tatjana Shelekhova), is het voorgoed met de rust gedaan. Ora et Labora valt in de uitbreidingsplannen van het dorp en er wordt een immense som geld  geboden voor de verkoop.

Willem is niet vies van de drank en de met haar handel rondtrekkende wulpse Geeze Goezegat (Tiny Zwepink) voorziet hem regelmatig stiekem van foezel. Aan vrouwelijke belangstelling heeft Willem geen gebrek, want na jaren ruzie komt onverwachts ook de slimme doortastende buurvrouw  Koba Melleart (Marietje Noordkamp) langs met haar immer nog vrijgezelle slome zoon Tinus (Willy de Paauw). De onwillige Tinus moet nu eindelijk maar eens voor het nageslacht zorgen.

Toevallig verschijnen ook Willem´s bazige  zuster Grada Perkhaan (Els Kwakman) en haar zwaar onder de plak zittende man Gijsbert (Gerard Beuvink) ten tonele. Wat voeren deze twee snoeshanen in hun schild?

De van alle kanten opflakkerende  hebzucht krijgt vervolgens  eenieder in zijn greep en de dames gooien al hun charmes in de strijd om de gunst van de boer.

Kortom een kostelijke klucht met een verrassend einde.