2019 – Berendje is ter weer

Voor het allerlaatst in Muziekschool De Sleutel……

Toneelvereniging De Rommelpot oet Losser speelt het blijspel “Berendje is ter weer“ van Erich Koch ook bekend onder de titel „Ein Engel auf Bewährung“ .

 

 

 

 

 

De voorstellingen vinden op de volgende data plaats;

Vrijdag 5 April –  aanvang 20:00 uur

Zondagmiddag  7 april –  aanvang 14:30 uur

Vrijdag 12 April – aanvang 20:00 uur

Zaterdag 13 april – aanvang 20:00 uur

Vrijdag 19 April – aanvang 20:00 uur

Locatie : Muziekschool de Sleutel aan de Diepenbrocklaan te Losser

Dit blijspel wordt gespeeld in de Twentse taal en is bewerkt en geregisseerd door Gerard Beuvink.

Korte inhoud:

Berendje Mooibroek  is ter weer en dat mag gerust een groot wonder genoemd worden want hij stond al in de krant op de laatste bladzijdes met andere woorden : Berendje is oet de tied oftewel Berendje is dood. Niet dat er lang om hem getreurd werd want hij was genne besten.Hij had een heel groot keelgat en liet niks anders na dan schulden. Berendje is echter 1 jaar te vroeg overleden , een foutje van daarboven en daarom mag hij onder bepaalde voorwaarden weer terug uit de hel en kan zelfs nog de dans ontspringen als hij drie opdrachten volbrengt. Hij moet namelijk drie huwelijken voor elkaar zien krijgen. Mocht dit lukken kan hij alsnog als engel naar de hemel. Uitgerekend de bezitter van alle schuldbekentenissen de weerbarstige Willem Vrijer moet hij koppelen aan zijn rouwende vrouw Gerda. Willem,s sullige zoon Hannes, die verslaafd is aan  haken en breien, moet ook aan de vrouw en wel met de doortastende dochter Lucy Mooibroek die echter gek is op stierenvechters. Het grootste wereldwonder zou echter zijn als de dorstige opa Geert van de koude kant nog eens weer in het huwelijksbootje zou stappen met de radicale oma Magda van de warme kant. Dat dit vreemde combinaties zijn hoeft geen betoog en alleen door gebruik te maken van zijn bovenaardse kunsten om zich afwisselend hoor- en zichtbaar te maken zou hij kunnen slagen in deze schier onmogelijke opgave. En als dan ook nog de pinnige  zuster Hilda van Berendje ten tonele verschijnt die gehoord heeft dat Berendje lottogeld zou hebben gewonnen en verstopt, ontwikkelt zich een fantastisch blijspel die U niet mag missen temeer omdat dit het laatste stuk is wat de Rommelpot speelt in de muziekschool.

De muziekschool moet dicht en het is nog ongewis waar en wanneer de Rommelpot weer mag optreden voor zijn trouwe publiek.

Kaartverkoop kan telefonisch via Grady Benschop 053-5381489 of Jan Peters 053-5360769 , via onze Facebookpagina; of via de pagina Kaartverkoop op deze website.

Rolverdeling :

Berendje Mooibroek , engel op proef = Gerard Beuvink.

Gerda Mooibroek , zijn opgeleefde vrouw  = Marietje Noordkamp.

Lucy Mooibroek , zijn doortastende dochter  = Leonie Peters.

Geert , dorstige opa met geweten = Jan Peters.

Willem Vrijer , bezitter van schuldbekentenissen = Sieb Meijer.

Hannes Vrijer , zijn sullige zoon = Mark Welman

Magda , radicale moeder van Berendje  = Tiny Zwepink.

Hilda Veenstra , de hebzuchtige zuster van Berendje  =  Linda Varenbrink.